Kérdése van? Írjon nekünk: info@fakucko.eu

Blog

Színt a mindennapokba!

Katica
2021.09.21 13:52
Színt a mindennapokba!

A gyerekeknek kiemelten szükségük van a rajzolásra és a festésre. A szülőknek és a tanároknak minden módon ösztönözniük kell a gyermekeket erre a tevékenységre, hiszen a festés során a gyerek aktív részese. Ahhoz, hogy a gyermekünk örömét lelje a rajzolásban, fontos, hogy koruknak megfelelő eszközöket adjunk a kezükbe.

Kreatív tevékenységük során számos pozitív tapasztalatot szereznek, amelyeket sokféleképpen tud hasznosítani. A kreativitás élénk tevékenységre ösztönözni őket, amelyek fejlesztik a személyiségüket, és megerősítik az egyéni készségeiket. A színekkel való munka formálja a lelket is, amely során feldolgozhatják az élményeiket, érzelmeiket és harmóniába kerülnek ezáltal.

Mivel rajzoljanak az ovodáskorú és kisebb gyermekek?

 

Az óvodáskorú gyermekeknek nincs szükségük arra, hogy megmondjuk mit rajzoljanak, mivel egy kisgyermek belülről fest, mindig a saját önkifejezése lesz minden egyes rajza. A kisebb gyermekeknél lényeges, hogy megfelelő formájú és összetételű zsírkrétával dolgozzanak.

A Fakuckóban két lehetőség közül is választhattok, amelyekkel biztosak lehettek abban, hogy természetes anyagokból készülnek, és a kézfej megfelelő fejlődését támogatják.

 

ELOU makk zsírkréták

 

Az Elou zsírkréták úgy vannak kialakítva, hogy alkalmazkodjanak a kis kezekhez, javítva a gyerekek finommotorikus készségeit. A krétákat kisebbeknek is bátran adhatod, mert valóban nagyok – 6 centiméteresek. És igen, mondhatni a soha nem fogy el kategória.

Ha szeretitek a dizájnos termékeket, de fontos számodra a fenntarthatóság is, akkor az ELOU zsírkréták tökéletes választás lesz számotokra, amelyből a Fakuckóban 6 darabos és 4 darabos kiszerelésben találsz. Mindkét esetben pamut táskába csomagolva kapjátok meg, amelyet aztán a zsírkréták tárolásához is használhattok.

 Az ELOUCORK márkáról bővebben itt olvashatsz.

 

Stockmar méhviasztéglák: 

 

Mindenki hallott már a Stockmar méhviasztéglákról. Nem meglepő, hiszen megfelelnek a legmagasabb oktatási, esztétikai és művészi követelményeknek. A Stockmar méhviasztéglák nem tartalmaznak káros anyagokat, nem ragadnak, nem morzsálódnak és nem kenődnek el. Az idősebb gyermekek pedig gyorsan megtanulják, hogyan kell laposan festeni a téglákkal –satírozás -, vagy hogyan tudják a tömb szélét használni egy vonal megrajzolásához.

 A Fakuckó virtuális polcain 8 darabos,  12 darabos és 16 darabos kiszerelésben kapható, vagy Ti is összeállíthatjátok saját készleteteket. 

Ha pedig szem előtt tartod, hogy a waldorf szemléletnek megfelelő színösszeállítást adj a gyermeked kezébe, akkor válaszd a 8 darabos Waldorf válogatást.

 

Mit ajánlunk iskoláskorú gyermekeknek?

A festés öröme egészen a pubertás korig jelen van, de egyre kevésbé tekintenek rá impulzív tevekénységként, inkább már valami szépet szeretnének alkotni. Ahogy nő a gyermek, úgy ébred fel benne a művészi kísérletezés öröme. Ahogy egyre több technikát kipróbál és alkalmaz, megtapasztalja, hogyan képes egyedül valami újat alkotni.

Ez pozitív hatással van az önbizalmukra, és a kreatív képességeiket ápolják és tovább fejlesztik.

 

Stockmar méhviaszkréták

Ahogy a méhviasztéglák is, úgy a méhviaszkréták is környezetbarát termékek, amelyek fantasztikus színvilágot tárnak elénk. Az összes STOCKMAR szín finoman kiegyensúlyozott konzisztenciája a három alapszínből: kék, piros és a sárga harmonikus színköréből fejlődött ki, és előtérbe veszik az egyes színek emberre gyakorolt hatásait. Elegáns megjelenése, kellemes illata és kiváló tulajdonságai (nem tartalmaz mérgező anyagokat, nem morzsálódik, nem ragad, nem kenődik, stb…), teszik a Stockmar méhviasz ceruzáit a művészeti oktatás elsődleges kellékévé.

A Stockmar méhviaszkrétákat 8 darabos, 12 darabos és 16 darabos csomagolásban találhatjátok meg a Fakuckóban, valamint egy különleges színösszeállítás is kapható a különleges alkotásokhoz. 

Valamint természetesen ebben az esetben is lehetőségetek van a Waldorf szemléletet figyelembe véve a Waldorf válogatásunkat váalasztani, amelyben csodás színű zsírkrétákat találtok.

 Mercurius 12 színű akvarell ceruzakészlet ecsettel 

Ez a szett azért is különleges számomra, mert a nagyobbik fiam valódi csodaként élte meg, ahogy a színes rajzából néhány ecsetvonás után igazi akvarell festményt varázsoltunk.  Az akvarell ceruzák ideálisak vázlatokhoz és illusztrációkhoz, iskolában vagy tanulás közben. Az akvarell festményeknél a színkombinációk végtelenek. A 12 színt Goethe színkörének megfelelően vannak osztályozva. A nagy háromszög alakú, lekerekített, fából készült ceruzák festett színű bevonattal rendelkeznek.

 Ezt a különlegességet itt vásárolhatjátok meg.

 

Lyra super ferby Waldorf selection színesceruza

Gondolom nem árulok el titkod, hogy ez a legnagyobb közönségkedvenc. Aki ezt a ceruzát kipróbálta, annak már más soha nem fog kelleni, egyszerűen a tökéletes ceruza. A festetlen, natúr fa borítású ceruza finoman lekerekített háromszög formája tökéletesen illik az iskolakezdők kezébe. A színeket Waldorf tanárok válogatták össze. Kiemelkedő minősége mellett fontos szempont lehet a törésálló ceruzabél. 

A Fakuckóban 12 színű vagy 6 színű szettben vásárolhatjátok meg, valamint a gyorsabban fogyó színeket külön is meg tudjátok rendelni itt, vagy akár ki is egészíthetitek a készleteteket további különleges színekkel.

 

Ha nem szeretnétek lemaradni a következő cikkeinkről, akkor regisztráljatok az oldalunkon és iratkozzatok fel hírleveleinkre.

Ne felejtsd, hogy a hírlevélre való feliratkozás megerősítése után az 500 Ft –ot érő pontok automatikusan a TIÉD, valamint minden megvásárolt termék után hűségpontokat írunk jóvá, amelyet következő vásárlásaid során beválthatsz. Légy részese Te is!

Ha még nem tetted, kövess minket a Facebookon, Instagramon, hogy elsőként értesülj ajándékainkról, újdonságainkról :)