Kérdése van? Írjon nekünk: info@fakucko.eu

Blog

Az ELOU parafa játékokról

Katica
2021.07.01 12:27
Az ELOU parafa játékokról

Az Elou fenntartható játékainak rengeteg titka van, amelyeket most életre keltünk. 

Elou Cork minden darabja mögött kemény kutatási munka áll. Tervezők, marketingesek, mérnökök és gyártási szakértők ötvözik szakértelmüket és ötleteiket, hogy életet adjanak a legszebb, a leginkább fenntarthatóbb és oktató kreatív játékoknak. Az Elou játékok parafából készülnek, amely egy természetes alapanyag. A tölgyfának megvan az az életciklusa, amelynek részeként el kell távolítani a kérgét, ami egy környezetbarát betakarítási eljárás, amellyel elkerülhető a fák kivágása. Így az Elou nemcsak a természetnek, hanem a környezetnek is segítséget nyújt.

A világ vezető parafatermelő országán alapulva a „Made in Portugal” aláírás valójában egy olyan minőségi pecsét, amely biztosítja, hogy a betakarítástól az átalakulásig az Elou tiszteletben tartja a portugál parafa hagyományban szilárdan beágyazott kulturális értékeket. Az erdőtől a gyárig a folyamat különböző szakaszokat ölel fel, amelyek a hagyományos technikákat és a legmodernebb technológiákat ötvözik.
Az egyszerű formák, a minimális dizájn miatt gyönyörű és esztétikus darabok születnek.

Miért fontos a fenntarthatóság a játékokban?

Az Elou parafa játékai összekapcsolják a múlt hagyományait a jövő igényeivel, különös figyelmet fordítva a környezeti, gazdasági, társadalmi és kulturális fenntarthatósági kérdésekre.
Az Elou forradalmasítani kívánja a gyermekek játékokkal való interakcióját, fokozva a parafa előnyeit a gyermekek ismeretszerzésében, valamint a motoros, kognitív és szenzoros stimulációban. Ennek érdekében a minimalista felfogású természetes játékok széles választékát kínálja, amelyek központi elgondolása abban rejlik, hogy a játék nem csak szabadidős tevékenység, hanem a gyermek személyes fejlődésének jelentős része is, amely növekedése során természetesen jön létre és ezáltal több készségre és kompetenciára tesz szert, miközben kialakítja személyiségét és felépíti az érzelmi identitást.
A természet vonzereje minden Elou játékban megjelenik.

A parafáról, a környezetbarát anyagról és az Elou játékok kezdetéről


A parafa egy világosbarna, természetes anyag, amelyet a parafatölgy külső rétegéből nyernek. Ez egy hipoallergén anyag, kompatibilis a gyermek fejlődésének minden szakaszával. A fő tulajdonságai közé soroljuk a puha textúráját, könnyedségét, ütésállóságát és vízállóságát.
Nyersanyagként már széles körben használják a gazdasági ágazatokban, amelyek egyre inkább elismert hozzáadott értékkel bírnak, mint például az építőipar, a repülés és a területfejlesztés. Miért ne emelhetnénk be a játékok csodaországába is?


Hogyan születtek a zöld, természetes játekok az Elou világában?

Minden új játék megszületése időbe telik. Sokszor egy új játéktípus ötlete egy másik játék előállítása során merül fel. Ekkor kellett maximális szakértelemmel meghatározni, hogy milyen korlátoknak kell megfelelni. A cél minden esetben egy tökéletes, fenntartható és mégis biztonságos játék előállítása volt a gyermekek részére. Ehhez hosszas tesztelésre és kísérletezésre volt szükség, hiszen többnyire más dolgokhoz használják a a parafát. Az előállítás során nagy hangsúlyt fektettek abba, hogy az Elou parafa játékai vízhatlanok legyenek.

Kiknek ajánljuk az Elou természetes játékait?

Az Elou játékai a korosztályok széles skáláját lefedik, szem előtt tartva, hogy a különböző korcsoportoknak eltérő impulzusokra van szükségük. Míg egy 18 hónapos gyermek szeret mindent a szájához venni, addig a nagyobbak már előnyben részesítik az olyan játékokat, amelyek ösztönzik a képzelőerejüket, logikus gondolkodásukat és a kreativitásukat azáltal, hogy ezekkel a különleges parafa játékokkal ösztönös módon játszanak.

Válasszátok Ti is az Elou parafa játékait, amelyek évekig részesei lesznek gyermeket kedvenc, sokrétű játékainak.