Kérdése van? Írjon nekünk: info@fakucko.eu

Blog

LEGJOBB TIPPEK, HOGY MI KERÜLJÖN AZ ADVENTI NAPTÁRBA

Katica
2022.11.10 10:43
LEGJOBB TIPPEK, HOGY MI KERÜLJÖN AZ ADVENTI NAPTÁRBA

Neked is fejtörést okoz, hogy az adventi naptár tartalma mi legyen? Minden nap új meglepetés!  Cikkünkkel segítünk, hogy az adventi zsákokba is fantasztikus, gyermeked életkorának megfelelő kincsek kerüljenek.

Az adventi naptár a karácsony előtti időszak elengedhetetlen része a gyermekek számára. December elsejétől megkezdődik a visszaszámlálás karácsonyig, amely nagy izgalommal jár az egész család számára és óriási türelemre tanítja a gyermekeket. Az adventi naptár és az adventi spirál érthetőbbé teszik a legkisebbeknek az ünnepekig hátralévő időt, és erősítik azt az érzést, hogy az advent az év különösen kedves és ünnepi időszaka.

 

Hogyan legyen egyedi adventi naptáratok?

 

Lássuk be, hogy az adventi időszakban, a karácsonyi ünnepek alatt eléggé megnövekedik minden család cukorbevitele. Többek között ezért sem szerettem volna soha csokis adventi naptárat a fiaimnak. Másrészt az apró játékok, kincsek nagyobb örömet adnak és évről évre személyre szabhatod. És nem utolsó sorban nekünk, szülőknek is ad egy plusz izgalmat a mindennapi várakozás.

Ha van egy kis időd és kis kézügyességed, akkor a legszebb, ha Te magad varrod meg a kis zsákocskákat, amelyekbe beleteszed majd nap, mint nap gyermekednek az apró meglepetéseket.

Ha ügyes vagy, de kevés az időd, akkor varrj egy nagy zsákot, vagy egy csizma alakú zsákot, és minden nap éjszaka csempészd bele az aznapi ajándékot.

Ha se időd, se kézügyességed, akkor sok helyen árulnak kicsi zsákocskákat, amelyekbe elrejtheted gyermekednek a kincseket, vagy választhatod ezt a gyönyörűséges adventi naptárunkat.

 Mit rejtsünk az adventi zsákokba?

 

És akkor térjünk a tárgyra! Sokan egy nagyobb, többrészes játékkészleteket választanak, mert ezek tartalma több napra is elosztható, vagy vegyíthetjük a sok-sok apróságot. Amiről viszont én soha nem feledkezem meg, az a mindennapi MESE! Erről még a cikk végén írok. Az alább felsorolt ötleteket egy csokorban megtaláljátok ide kattintva.

1. NAGYOBB JÁTÉKKÉSZLETEK FELOSZTÁSA

 

 

Legkézenfekvőbb egy puzzle-t választani. Szerintem ehhez a Marsbushka kirakója lehet tökéletes választás.

Természetesen akár egy építőkocka készletet darabjai is szétosztva ugyanekkora örömet tud okozni. Építőkészleteinket erre a célra itt találjátok.

     

2.KREATÍV KÉSZLET

A kisebb gyermekeknél lényeges, hogy megfelelő formájú és összetételű zsírkrétával dolgozzanak.

Válogathatunk a Stockmar méhviaszkréták, méhviaszceruzák és az Elou óriás makk alakú zsírkrétái között. Ezeket mind szettekben és darabokban is megvásárolhatjátok a képre kattintva.

Nagyobbaknak már inkább a három- és hatszögletű színesceruzák között érdemes nézelődni. Ezeket is lehetőségetek van szettekben is megvásárolni és úgy szétosztani.

        

 

3.MÉHVIASZGYURMA

Ha már ismered a méhviaszgyurmát, akkor Te is tudod, hogy mennyire csodálatosan formázható anyag, ami soha nem szárad ki, a gyúrással, a testünk melegével újra és újra formázható lesz. Ami nagyon fontos szempont nálam, hogy nem morzsálódik. Nálunk azért szokott ,,elfogyni’’, mert minden darabja a kiállítás része.

A Stockmar méhviasz gyurmákat szintén lehet darabra és szettben is megvásárolni.

 

4.ÁSVÁNYOK VILÁGA

Ha a saját gyermekeimet veszem alapul, akkor kiváló választás a szebbnél szebb ásványi válogatás csomagjaink, amelyek csillogása, káprázatos színei mindig ámulatba ejtik a gyermekeket. Ásvány csomagjaink között találsz 5 darabos, 10 darabos és 24 darabos ásvány csomagokat is.

 

 5.ÜVEGGOLYÓ

Sok gyermek az ásvány őrület mellett üveggolyó függőségben is szenved. Ellenszerként mi a Goki 50 darabos üveggolyó csomagját adnánk, amiből naponta 2 darabot is belecsempészhettek is az adventi zsákba.

 

6.APRÓSÁGOK

Ha még mindig nincs meg mind a 24 adventi zsákba elrejthető ajándék, akkor kiegészíthetjük például egy mini pörgettyűvel, vagy akár egy színes pörgettyűvel. Remek fejlesztő játék és sok lehetőséget rejt a horgolt pamut labda is, amivel sokféleképpen tudnak játszani kisebbek és nagyobbak egyaránt.

Végezetül a daloló madárka a yoyo is óriási örömet okoz minden gyermek számára.

 

Ha szeretnétek az összes fent említett játékot egy helyen látni, akkor kattintsatok ide.

 

7. Dínó őrületben

Leginkább a fiús szülöoként ismerős a helyzet, hogy egyszercsak beköszönt a dínós korszak. Ha most épp ezen mentek keresztül, akkor két fantasztikus csomagot ajánlunk nektek: Az első, tuti befutó a DINOSZAURUSZ MEGLEPETÉS DOBOZ a francia Buki márkától, amiben 25 darab kis csomagot találtok, valamint a DINOSZAURUSZ NYOMDAKÉSZLETET  a ZeduKids-től. Ha fel szeretnénk csak dobni az adventi zsákokat, akkor tehetünk bele akár lapokra szedett KARCKÉP FÜZETEKET is, akár épp dínós témában :)

Ami viszont a leges legfontosabb: KÖZÖS IDŐTÖLTÉS ÉS A MESE

Nem fogok most ódákat zengeni a mindennapi mese olvasás fontosságáról, hiszen Ti is tudjátok, inkább tippet adnék, hogy ezt hogyan építheted be az adventi forgatagba. Két választási lehetőséged van: Az első, hogy választasz egy hosszabb mesét, és azt felosztod 24 részre, és az egyes részek is bekerülnek a naptárba, vagy választasz minden napra egy adventi mesét – 8 éves kor alatt inkább az utóbbit javaslom.

Közös időtöltés alatt azt értettem, hogy kitalálhatsz különböző apróbb közös élményeket, hogy minden napra ne legyen materiális ajándék az adventi naptárban. Néhány ötlet a Fakuckótól a közös élményre:

 • Fényvillamosozás
 • Megnézni a kivilágított várost
 • Mézeskalács készítés – 3 napra szétírható
 • lepjük meg a szomszédokat egy-egy sütivel (pl. közösen készített kókuszgolyó)
 • piknik a nappaliban
 • díszítsük fel a lakást/házat/ lépcsőházat
 • egy kis bűnözés: forrócsokizás
 • könyvtárból kölcsönözzünk karácsonyi könyveket
 • készítsünk karácsonyi díszeket/dekorációt
 • ajándékkészítés a nagyszülőknek
 • kisétálunk az Adventi – vásárra

 

Bízom benne, hogy jó ötleteket adtunk az adventi naptáratok feltöltéséhez. Hozzanak sok örömteli pillanatot a Fakuckó termékei és a gyermekeitekkel együtt töltött varázslatos idő!

Legyen ez egy csodaszép időszak az egész családnak!