Kérdése van? Írjon nekünk: info@fakucko.eu

Blog

A legjobb tippek egy környezettudatos gyermek felneveléséhez

2021.05.22 14:47
A legjobb tippek egy környezettudatos gyermek felneveléséhez

Mindannyian arról álmodozunk, hogy egy nagy zöld bolygón élhessünk. Ez azonban ennek a valóra váltásához tudatosítanunk kell, hogy utódaink jövője attól függ, hogy MA miként neveljük gyermekeinket. Ehhez viszont elengedhetetlen az öko-szellemben való felemelkedés.

 

 

Itt az idő, hogy környezetbarát szülők legyünk!

Ebben a bejegyzésben szeretnénk ehhez némi segítséggel szolgálni. Ha megpróbálod ezeket fokozatosan bevezetni az életetekbe, akkor meg fogsz lepődni, hiszen rövid időn belül az életed is elkezd változni.

1. Használj mosható pelenkát

Erről regényeket tudnék írni, hogy miért jobb választás a mosható pelenka. :) Mi akkor váltottunk, amikor észleltük, hogy a kinti kuka hány százaléka csak a mi gyermekünk pelenkájával van tele… Gondolj csak bele abba ténybe, hogy minden gyermek 2 éves koráig több, mint 7000 pelenkát használ el. Tudtad vajon, hogy az eldobható pelenka lebomlása akár 500 évet is igénybe vehet? Képzeld csak el! Ez tragikus a bolygónkra nézve. Minden ilyen természetellenes dolog nem lehet jó a babának. Hidd el, nem olyanok a modern mosható pelenkák, mint régen, teljesen egyszerű kezelni, nem vesz el sok időt, napi rutinná válik, és cserébe a gyermeked bőre csak természetes anyagokkal találkozik. Vannak szuper próbacsomagok is a neten, nézz körbe!

2.Sétálj, amennyit csak tudsz!

Mutass remek példát gyermekednek! Ne autóba ülj – sétáljatok vagy kerékpáron induljatok el otthonról. Mutasd ki ezzel is nekik, hogy valóban érdekel a levegő szennyezettsége, és teszel is a megóvásáért.

3. Vásárolj környezettudatosan

Igyekezz előnyben részesíteni a minőségi ételeket és ruhákat, amiket ha van rá mód, akkor a helyi piacokon, kistermelőktől érdemes beszerezni. A bioétkezés a legjobb megoldás, hiszen ezek a ételek természetesen mentik meg a Földünket, mivel nem károsítják azt vegyszerekkel és mindenféle növényvédő szerekkel.

Ma már egyre elterjedtebbek az öko anyagokból készült ruhák is, váalasszuk ezeket! Emellett fontos szem előtt tartani, hogy mindig csak annyi ruhát vásároljunk, amennyire valóban szüksége van a gyermekünknek, és nekünk.

4. Csak környezetbarát játékokat vásárolj!

A játékok egy központi szerepet töltenek be gyermekeink fejlődésében. Éppen ez indokolja, hogy csak jó minőségő, biztonságos, és környezetbarát termékeket vásárolj! Itt két típus közül választhatunk:

  • Első sorban a természetes anyagokból előállított játékok, amelyeknek széles választékát megtaláljátok itt a Fakuckóban. Ezek a játékok teljesen biztonságosak, valamint egyszerűségüknél fogva segítik a gyermekek fantázia világát szárnyalni, fejlesztik a kognitív és a problémamegoldó képességüket is.
  • Második lehetőségünk pedig a 100%-ban újrahasznosított játékok. Gondolj csak bele, hogy ezzel mennyi hulladéktól szabadulnak meg a hulladéklerakatok.

Nézz körbe a Fakuckóban itt, hogy együtt óvjuk Földünket!