Kérdése van? Írjon nekünk: info@fakucko.eu

Blog

Miért válassz természetes játékokat

2021.04.20 09:38
Miért válassz természetes játékokat

Szeretnéd a legjobbat a gyermekednek és a Földünknek?

Szülőként mi is olyan biztonságos természetes játékokat kínálunk Nektek, amelyek kiállják az idő próbáját, amelyekkel a felnőttek is szívesen játszanak. A magas minőségű fa játékaink egyik kiváló tulajdonsága az, hogy örökös darabként lesznek jelen életünkben, öröklődnek a testvérek között, sőt a jövő generációinak is jó szolgálatot tesznek majd. Ki ne szeretné gyermekének mindenből a legjobbat adni?! De mi van akkor, ha nem vagy biztos benne, hogy mi a játék szempontjából a legjobb?

Váltsatok Ti is műanyagmentes játékokra! Hogy miért?....

Számtalan oka van annak, hogy miért jobbak a fa játékok. A természetes játékok klasszikusak, soha nem mennek ki a divatból. És ami kiemelten fontos tény, hogy környezetbarát, biológiailag lebomlóak, így nem okoznak hulladékot, mint a műanyag játékok. Így a gyerek is boldog, a Föld is boldog J

A Fakuckóban található játékok mind 100%-ban biztonságos alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak mérgező anyagokat. A gyártóink különös figyelmet fordítanak a környezetbarát megoldásokra. Játékaink nem tartalmaznak PVC-t, vagy hasonló, a műanyag játékokban használt vegyszereket.                                                       

Úgy véljük, hogy szem előtt kéne tartani, hogy a kevesebb jó minőségű játék jobb, mint a számtalan olcsó, műanyag, törhető játék, amivel csak a fel nem bomló szemetet szaporítjuk. Ugye Te is így gondolod?

A fából készült játékok szórakoztatóak és oktató jellegűek

Biztosan nem új számodra sem, hogy miközben gyermekünk elmélyülten játszik, akkor bizony komoly tanulási, fejlődési folyamatok játszódnak le. Számos tanulmány megállapította, és a Waldorf pedagógia is vallja, hogy a szabad játékidő (például nyíltvégű játékokkal, egyszerű fajátékokkal) sokkal értékesebb a strukturált játékkal szemben. A fa játékok kreativitásra és ötletességre ösztönzi a gyermeket, miközben fejlesztik mind a kognitív, mind a problémamegoldó képességet is. A természetes játékok struktúrája serkentik a gyermek érzékeit, formájukból adódóan pedig segítik a gyermekek kéz – szem koordinációját is.

Engedd, hogy gyermeked fantáziája szárnyaljon, amikor olyan játékokkal játszanak, amelyeknek nincs egyértelmű, egyszeri felhasználási módja.

A fajátékok megadják a gyermekeknek a lehetőséget, hogy megálmodják saját ötleteiket és tanuljanak is belőle!

Soha nem késő váltani! Mi segítünk! Kezdd el holnap, vagy a következő ajándékozás alkalmával! Tegyél a kosaradba egy csodálatos parafa buborék szettet, vagy babáknak egy varázslatos horgolt rágókát, nagyokat pedig meglepheted bármelyik nyílt végű játékunkkal, vagy a fából készült olasz társasjátékokkal.

Ha pedig bármilyen kérdés maradt volna Benned, akkor keress bátran :)