Regisztrálj, majd a hírlevélre való feliratkozás megerősítése után az 500 Ft –ot érő pontok automatikusan a TIÉD, valamint minden megvásárolt termék után hűségpontokat írunk jóvá, amelyet következő vásárlásaid során beválthatsz. Légy részese Te is!

Kérdése van? Írjon nekünk: info@fakucko.eu

Blog

Hogyan játsszunk a fa szivárvány játékkal?

Katica
2021.10.31 11:59
Hogyan játsszunk a fa szivárvány játékkal?

Ha egy igazán sokszínű játékra vágysz, ami egyszerre oktató és kreatív játékra ösztönöz, akkor a fa szivárvány játék a lehető legjobb választás lesz.

A klasszikus fa kockák mellett a fa szivárvány az egyik legelterjedtebb nyílt végű gyerekjáték. A gyerekek sokféleképpen egymásra rakhatják és elhelyezhetik a fából készült szivárványíveket, ezzel pedig végtelen lehetőséget ad, hogy kreativitásukkal bármit megépíthessenek. Cikkünkben betekintést kaphatsz, hogy mi miket alkotunk belőle a fiaimmal :)

Miért olyan népszerű a fából készült szivárvány játék?

 

Egyrészt azért is, mert szemet gyönyörködtetőek, másrészt pedig mert egy tipikus nyílt végű játék. Nyílt végű játékokról akkor beszélünk, amikor a gyermek instrukciók nélkül, akár helyes vagy helytelen módon játszik egy játékkal. Ahogy a nyílt végű játéknál, úgy a szivárvánnyal is a gyermek találja ki játék szabályait és általában nincsenek konkrét célok/ eredmények. Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy a nyílt végű játékok 90%-a maga a gyerek és csupán 10% a játék.

A fa szivárvány építő játék fejleszti a gyermek finom motoros készségeit, a tapintási érzékelését, a koncentrációját, a számolási készségeit, a képzeletet és próbára teszi a türelmét. A szivárvány a szó legigazibb értelmében oktatójáték is, amely segít a kisgyermekeknek az olyan összetett gondolatok megértésében, mint a méret.

 

Milyen korosztálynak való a fa szivárvány játék?

 

A nyílt végű játékoknál nem kell korosztályt meghatározni, hiszen minden korosztályú gyermeknek tökéletes, és kiválóan alkalmasak a megosztáshoz.

A fából készült Pinter Woods szivárványokat én leginkább az 1 év feletti gyermekek számára ajánlom, mivel ők már rendelkeznek némi motoros képességekkel. A szülőknek nem kell aggódni, hiszen nincsenek apró darabok, amelyeket a gyermeke lenyelhetne, nincsenek éles szélei, amivel megvághatná magát, valamint a készítő csak kezeletlen fával dolgozik és a felületkezelésre használt impregnáló gyantaolaj DIN EN 71/3 szerint gyermekjátékok kezelésére alkalmas, illetve DIN 53160 alapján nyál- és izzadságálló.

 

Mi minden építhetünk a Pinter Woods fa szivárványból?

 

 

Szivárványainkat számtalan módon fel tudjátok használni, ami nyilván függ attól is, hogy milyen korú gyermek használja. A Pinter Woods szivárványainak különleges csiszolásának köszönhetően rendkívül jó a tapadása és az ívek 8 cm vastagsága biztosítja, hogy a lehető legkreatívabb építményeket alkothassunk velük.

 

1. Építsetek karámot

 Kisebb gyermekek előszeretettel építenek a szivárványból egyszintes lakóhelyet kedvenceinek. Nálunk itt épp egy kisebb karám épült a bambusz állatainknak, de lehetne akár egy baromfiudvar is vagy épp egy kisebb bútorokkal berendezett lakás a manóknak :)

 

 

2. Tökéletes garázs az autóknak

 

 Fiús anyukaként gyakran szembesülők azzal, hogy a fa szivárványunkból éppen egy garázs épül. Amint látjátok, felhasználtuk a félköröket is a szivárvány kiegészítőjeként.

 

 

 3. Készüljön egy szuper autópálya

 Az autóknak remek pályát építhetünk a szivárvány íveiből, ezzel egyúttal felfedezi gyermekünk a méretkülönbségeket is az egyes ívek között. Rakjátok növekvő sorrendbe az íveket :)

 

 

4.  Barlang szivárványból

 

 A kisebb gyerekek rendkívül élvezik, ha bunkert építhetnek maguknak, vagy kedvenceiknek.

 

 

 5. Szimmetria felismerése

 Tökéletes módja, hogy a szivárvány segítségével megtapasztalhassa gyermekünk a formát, szimmetriát, méreteket.

 

 

 6. Alkossatok formákat

 Legyetek kreatívok és találjátok ki, hogy hogyan lehetne állatokat vagy különböző formákat alkotni az ívek segítségével.

 

        

 

7. Ismerjétek meg a színeket

 Osztályozzátok a játékaitokat, vagy az egyensúlyozó köveket színek alapján, és tegyétek a megfelelő helyre.

 

 8. Fedezd fel az egyensúlyt

 

 A Pinter Woods szivárványokkal remekül lehet szebbnél szebb formákat létrehozni a megfelelő csiszolásának és méreteinek köszönhetően. A gyermek felismeri a méretek és azok súlybéli különbségekből adódó lehetőségeket.

 

 

 

 

 

Miért szeretjük a Pinter Woods szivárványokat?

 

Elsősorban én is édesanya vagyok, ezért olyan termékeket kínálok Nektek, amelyeket én is jó szívvel adok gyermekeim kezébe. Ha nem is otthon, de sok helyen találkoztam különböző márkájú szivárványokkal. A Pinter Woods szivárványok egy szívvel - lélekkel készült darabok, amelyek itt, Magyarországon születtek. Pintér Gábor szavait idézve: ,,Nem egy árucikk, hanem egy kapocs két ember között! Mert adni jó! ’’

Emellett fontos kiemelni magas teherbírását, különleges csiszolását, amely a kiváló tapadást biztosítja, valamint építhetőség szempontjából szintén nélkülözhetetlen, hogy 8 cm szélességűek és optimális vastagságúak az ívek. Természetesen a meseszép színek is maximálisan hozzájárulnak elégedettségünkhez.

A Fakuckóban többféle színben és méretben kaphatóak a fa szivárványok. Számomra a 10 ívű szivárvány - az arany középút – tökéletesen megfelelő mennyiség, és méret szempontjából is jó választásnak tűnik. Ezért van lehetőségetek ebben a méretben a natúr szín mellett két féle színösszetétel közül választani.

Az összes szivárványunkat és félköröket itt nézheted meg.