Kérdése van? Írjon nekünk: info@fakucko.eu

Montessori torony natúr színben, festhető
Montessori torony natúr színben, festhető
5 490 Ft

Montessori torony natúr színben, festhető

Az egyik legismertebb montessori játék a montessori torony, mely lényegében egy rúdra fűzhető karikák sorozata.

A gyerkőc feladata, hogy a megfelelő sorrendben rakja egymásra a festhető karikákat, így felépítve a tornyot.

 

Raktáron
5 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 55 Ft
Részletek

Adatok: Festhető, égerfából, 22 cm magas, legnagyobb átmérő 13 cm, 18 mm vastag karikákkal, csiszolt.

Nézd meg a festett Montessori tornyainkat itt.

A montessori torony mit fejleszt?

A montessori játékok legfőbb jellemzője az egyszerűség – ettől olyan nagyszerűek is. Nekünk, felnőtteknek túl könnyűnek tűnik a feladvány: az elemek egymásra rakosgatása a megfelelő sorrendben, azonban az 1 év körüli gyermekek számára ez igazi kihívás.

A montessori torony igazi készségfejlesztő fajáték, és azért olyan népszerű, mert többféle képességet is fejleszt. Melyek ezek?

Finommotorika:

 Az 1-2 éves gyermek számára minél több olyan montessori játék javasolt, amely a kéz izmait erősíti. A montessori torony elemeinek megfogása és felhelyezése kitűnő erre a célra.

Soralkotás, sorritmus:

Az egyik legnagyobb kihívás még kezdetben a kisebb-nagyobb elemek helyének megtalálása. Bár már vannak ügyes gyerekek is, akik 7-8 hónapos korukban képesek kirakni a montessori tornyot, helyesen megoldani a feladatot általában az 1 éven felülieknek sikerül. Eközben a soralkotásra való képességük is fejlődik, már észreveszik a mintázatot ebben a montessori játékban.

Szem-kéz koordináció:

Nemcsak a megfelelő sorrend kialakítása nehéz még egy kisgyerek számára, hanem az is, hogy a rúdra ráfűzze a karikákat. Ezáltal a szem-kéz koordináció fejlődik, akárcsak egy formabedobó játék használata során. Érdemes mindkét játékot beszerezni, az ülő gyermekek már képesek hosszasan elbíbelődni a színes, formákban gazdag fajátékokkal.

Szín- és formafelismerés:

A montessori torony fából készül, hiszen maga Maria Montessori is a természetes alapanyagokat részesítette előnyben. Bár vannak natúr fa montessori eszközök is, a montessori tornyok színesek, mert ez segíti a gyermekek fejlődését. A karikás változatok mellett kockákból álló vagy mintás építőjáték, kirakó is kapható fajáték webáruházunkban, ezek is alkalmasak a formafelismerés fejlesztésére.

Egyéb fontos készségek:

Nem is gondolnánk, mennyi mindent fejleszt a montessori torony! A logikai és matematikai készségeket mindenképp meg kell említenünk, hiszen valójában ez az első logikai játéka a kicsinek. A montessori torony építése kezdetben még nehéz feladat, de azáltal fejlődik a gyerkőc feladattudata és kudarctűrése is. Kitartásra neveli a csemetét: újból és újból fel akarja majd építeni a tornyot, ameddig nem sikerül. Végezetül pedig elmondható, hogy a montessori játékok a gyermekek koncentráló képességét is fejlesztik, a játék során összpontosítanak, teljesen elmerülnek a feladat végzésében.


Rólunk írtátok

Adatok
Ajánlott életkor
1-2 éves korig, 2-3 éves korig
Típus
Tudományos, Nyílt végű, Építő
Fejlesztési terület
kézügyesség, szem-kéz koordináció, megfigyelőképesség, tapintóérzék, térlátás
Anyag
fa
Cikkszám
MONTEESORITORONY
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek